Szárnyas kocsonya

2015.09.19 18:47
Szeva Szeva receptje
 
 
 

Szárnyas kocsonya

hozzávalók / 8 adag

 

elkészítés

  1. Az előkészített lábakat a kukta rostélyára tesszük.
  2. A darált zöldséget egy nagyobb méretű „tea”-szűrőbe zárjuk, és az edénybe rakjuk.
  3. Következik a comb és a szárny/ak, a hagyma, fokhagyma, bors, só.
  4. A tisztított zöldségeket a tetejére tesszük. Ráöntünk annyi vizet, hogy bőven ellepje. A jelzéstől számítva nagyon alacsony lángon 20 percig (takarékon) főzzük kuktában.
  5. Mikor kibontjuk, akkor a puha zöldségeket és húsokat jénai tálba szedjük és lefedjük. Ha kihűlt, akkor hűvösre tesszük másnapig.
  6. A kuktát visszazárjuk, és még bő ½ óráig főzzük a lábakat. (A kuktát mindig hagyjuk, hogy természetes úton, a szelep emelgetése nélkül, magától nyíljon ki.)
  7. A lábakat szép sorban kiszedegetjük az edényből. (Aki szereti, az elmorgolódhat rajta. Nálunk mindig van jelentkező erre.)
  8. A kocsonyalét átszűrjük egy lábasba, és hideg helyre tesszük másnapig. Ez alatt a zsír feljön a tetejére, amit egy kanállal egyszerű lesz lekanalazni. (Főzéshez elhasználható.)
  9. Másnap a tálaló edénybe elrendezzük a felszeletelt húst, a szárnyról lefejtett húst, a tojásokat és a karikázott zöldségeket.
  10. Megkóstoljuk a kocsonyalét, ha kell, utána lehet sózni. Ha nem elég szilárd a lé, akkor teszünk bele egy zselatinlapot vagy feloldott porzselatint. A lét megmelegítjük, rámeregetjük a húsra, és megdermesztjük.
  11. Mi erős ecetes tormával szeretjük enni.