Szalonnás-káposztás tészta

2015.11.14 16:25
  • bors
  • 25 dkg húsos füstölt szalonna
  • 40 dkg vecsési savanyú káposzta
  • 40 dkg fodros nagykocka tészta
 
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű
 
Szalonnás-káposztás tészta
 

 

 

 

Vágjuk apró kockákra a szalonnát, süssük zsírjára. Szedjük ki a szalonnakockákat a kisült zsírból, tegyük félre. Aprítsunk néhány vágásnyit a káposztán, pirítsuk meg lassú tűzön, a kisült zsíron. Itt-ott oda is kaphat.

Ha kész, tegyük vissza a szalonnát, borsozzuk. (Sózni talán nem is szükséges, a szalonna miatt.) Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, és keverjük el a káposztával.

Forrás: NőklapjaCafé