Sváb pincepörkölt

2015.09.18 19:17

závalók

4 személyre
10 dkg zsír
1 fej vöröshagyma
1 +1/2 kg sertéscomb
½ kg kicsontozott, bőrös sertéscsülök
1 tk törött bors
2 ek csípős paprikakrém
1 ek
1 db paradicsom
1 db tv paprika
½ l száraz vörösbor
1 l víz

Egy bográcsban 10 dkg felhevíttet zsíron egy fej finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, majd        hozzáadunk másfél kiló kockára vágott sertéscombot és fél kiló szintén kockára vágott kicsontozott bőrös sertéscsülköt is. Fűszerezzük egy teáskanál törött borssal, két evőkanál csípős paprikakrémmel, ízesítjük egy evőkanál sóval. Jól elkeverjük, majd hozzáadunk egy darab paradicsomot és egy darab tv paprikát. Felöntjük fél liter száraz vörösborral és egy liter vízzel. Másfél óra alatt puhára főzzük. Néha persze kevergessük meg. Főtt burgonyával, zöld salátával, savanyúságokkal, friss kenyérrel tálalva kínáljuk.