Sütőzacskóban sült csirke burgonyával
Sütőzacskóban sült csirke burgonyával
Hozzávalók
- 1 db sütőzacskó
- 6 db egész csirkecomb
- 2 kg burgonya
- 3 db paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 csomag petrezselyem
- só
- bors
- pirospaprika
- vegeta
Elkészítés
A csirkecombokat vegetával sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd állni hagyjuk kb. ½ órát. Közben a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát, paradicsomot, paprikát és a petrezselymet is összevágjuk apró kockákra, majd a sütőzacskóba rakjuk a krumplival együtt. A sütőzacskót összerázzuk, hogy jól összekeveredjenek a zöldségek, majd rátesszük a befűszerezett combokat. A zacskó végét alaposan zárjuk le, tegyük a sütőbe és 180 fokon 1 ½ órán át süssük.
Tipp: A sütőzacskóra csináljunk néhány lukat tűvel, hogy a fölösleges gőzök távozni tudjanak.