Hozzávalók
2 nagy köteg sárgarépa
50 gr vaj
50 gr olívaolaj
1 csokor petrezselyem
5 gerezd fokhagyma
tengerisó
frissen őrölt bors
vaj,fokhagyma,
A sárgarépát tisztítás után az uborkagyalun legyalultam.
A vajat az olívaolajjal kikevertem.
A fokhagymát összevágtam egyáltalán nem apróra és a petrezselymet összemetéltem.
A vajas olívaolaj felét a serpenyőbe raktam, a másik felébe belekevertem
a fokhagymát és petrezselymet.
A sárgarépa szeleteket elkezdtem hevíteni és néhányszor megkevertem/összeforgattam a zsiradékkal.
Majd lenyomkodtam a serpenyőben és hagytam, hogy lesüljön az alja. Ha van segítségem, akkor ráborítok egy tányért és egy mozdulattal megfordítja a segítség. Most nem volt, ezért négybe vágtam és egyenként fordítottam meg a cikkeket, hogy a másik felét is pirosra süssem.
(Ha nagyobb adagot készítek, akkor többszörire készítem el.)
A végén a maradék fokhagymás-petrezselymes egyveleget rákanalaztam a tetejére.
Citromos salátával igen könnyű, üdítő.