Sült pulyka fahéjas sült almával
A receptet beküldte: rohangya.Köszönöm!
Hozzávalók:
• 1 kg pulyka felsőcomb /de lehet alsócomb vagy szárny is, mindegyik finom/
• 10-15 dkg füstölt szalonna
• 3-4 közepes méretű vöröshagyma
• zsír vagy olaj
• baromfi fűszerkeverék
• fokhagyma vagy fokhagyma granulátum ízlés szerint
• személyenként 2 db közepes alma
• porcukor
• fahéj, szegfűszeg
Elkészítés:
A megtisztított pulykahúst a fűszerkeverékkel beszórom (sózni nem kell, mert a fűszerkeverék sós), és kizsírozott vagy olajozott tepsibe teszem. A füstölt szalonnát vékonyan felszeletelem, és a hús tetejét megrakom vele. A megtisztított vöröshagymákat félbe vagy négybe vágom, és a hús köré rakom. Rádarabolok 6-8 gerezd fokhagymát (vagy megszórom a fokhagyma granulátummal). Kevés vizet, esetleg fehérbort öntök alá, és alufóliával letakarva sütőben puhára sütöm. Ha a hús már megpuhult, leveszem a fóliát, és megpirítom a hús tetejét. Az almákat megmosom, kettévágom, kiveszem a magházat. A porcukrot fahéjjal összekeverem, belemártom az alma vágott felét, tepsibe teszem. A maradék cukorral még az alma üres küzepét megtöltöm. Forró sütőben 15-20 perc alatt puhára sütöm.
A megsült húst tálra teszem, körberakom a sült almával, hagymával, szalonnával, rizspiláffal és sült burgonyával tálalom