Sült karaj ízletesen
2015.08.17 08:04
hozzávalók / 4 adag
- 1.5 kg csontos sertéskaraj (hosszú karaj)
- fokhagymapor ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 közepes fej fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- petrezselyem ízlés szerint
- 3 ek repceolaj
elkészítés
- A húst megmossuk, a csontoknál felszeleteljük. Befűszerezzük, kevés olajjal bedörzsöljük és minimum 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap a római tálat beáztatjuk.
- A fokhagymát összezúzzuk, a hagymát nagyobb cikkekre vágjuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húst körbesütjük benne.
- A húst kivesszük egy deszkára, és a szeletek közé tesszük a fokhagymát és a hagymát, a petrezselyemzölddel együtt. Köré szórhatunk még hagymát és fokhagymát.
- Betesszük a tálba, nagyon pici vizet öntünk alá és hideg sütőbe toljuk, megsütjük.