Sült hal görögösen
Hozzávalók 4 fő részére:
- 40 dkg paradicsom
- 4 szál szárzeller
- 4 sárgarépa
- 80 dkg tengeri hal (tőkehal, tilápia)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk kristálycukor
- 1 citrom
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk majoránna
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A félfőre vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékonyra szeletelt szárzellert, és 5-10 percig tovább párolom.
Felöntöm fehérborral, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, és 4 db felaprított citromkarikát. Cukorral, sóval, borssal ízesítem, ezután lassú tűzön 20 percig párolom. A végén megszórom felaprított petrezselyemzölddel és majoránnával.
A halat, ha fagyasztott, kiolvasztom, szárazra törlöm, és kiolajozott, hőálló edénybe vagy tepsibe sorakoztatom.
A megpárolt zöldséggel egyenletesen beborítom, néhány citromkarikát fektetek rá.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt készre sütöm