Sült hal görögösen

2015.08.12 07:02

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 40 dkg paradicsom
  • 4 szál szárzeller
  • 4 sárgarépa
  • 80 dkg tengeri hal (tőkehal, tilápia)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk kristálycukor
  • 1 citrom
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk majoránna
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A félfőre vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékonyra szeletelt szárzellert, és 5-10 percig tovább párolom.

Felöntöm fehérborral, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, és 4 db felaprított citromkarikát. Cukorral, sóval, borssal ízesítem, ezután lassú tűzön 20 percig párolom. A végén megszórom felaprított petrezselyemzölddel és majoránnával.

A halat, ha fagyasztott, kiolvasztom, szárazra törlöm, és kiolajozott, hőálló edénybe vagy tepsibe sorakoztatom.

A megpárolt zöldséggel egyenletesen beborítom, néhány citromkarikát fektetek rá.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt készre sütöm