Sült csirke narancsmártással
Hozzávalók
- Hozzávalók 2 személyre
- 1 egész csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt bors
- liszt
- a mártáshoz:
- 1 evőkanál vaj
- 1 kis vöröshagyma
- 1 teáskanál kubebabors
- 1 kávéskanál őrölt kurkuma
- 1 narancs filézve
- 1 narancs leve
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- só
- a tálaláshoz: párolt rizs
Elkészítés
A csirkemellet elfelezzük, majd darabonként 6-6 szeletre vágjuk. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd a serpenyőben felhevített olívaolajon aranybarnára sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk.
A visszamaradt olajhoz adjuk a vajat. Beleszórjuk a mozsárban megtört kubebaborsot, a finomra vágott vöröshagymát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a hagyma aranyszínű nem lesz. Kurkumával és sóval ízesítjük, hozzáöntjük a narancslében elkevert étkezési keményítőt, és készre főzzük a mártást. A végén beleforgatjuk a narancsgerezdeket.
Tálaláskor a hússzeleteket párolt rizsre fektetjük, és rákanalazzuk a narancsmártást.