Sült csirke narancsmártással

2015.09.20 18:46

Sült csirke narancsmártással

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre
  • 1 egész csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors
  • liszt
  • a mártáshoz:
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 teáskanál kubebabors
  • 1 kávéskanál őrölt kurkuma
  • 1 narancs filézve
  • 1 narancs leve
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • a tálaláshoz: párolt rizs

 

Elkészítés

A csirkemellet elfelezzük, majd darabonként 6-6 szeletre vágjuk. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd a serpenyőben felhevített olívaolajon aranybarnára sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk.
A visszamaradt olajhoz adjuk a vajat. Beleszórjuk a mozsárban megtört kubebaborsot, a finomra vágott vöröshagymát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a hagyma aranyszínű nem lesz. Kurkumával és sóval ízesítjük, hozzáöntjük a narancslében elkevert étkezési keményítőt, és készre főzzük a mártást. A végén beleforgatjuk a narancsgerezdeket.
Tálaláskor a hússzeleteket párolt rizsre fektetjük, és rákanalazzuk a narancsmártást.