Elkészítés:
|
A hagymákat apróra vágom, a zsemléket beáztatom, majd jól kicsavarom. 4 db tojást keményre főzök. A hozzávalókat alaposan összegyúrom a maradék 2 db nyers tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjak. Ízesítem a fűszerekkel.( A mustár elhagyható) Az így kapott massza felét egy kiolajozott tepsire fektetem, közepébe kialakítok egy mélyedést, ebbe fektetem a keményre főtt tojásokat. Betakarom a massza másik felével és henger alakúra formázom. Tetejét is meglocsolom kevés olajjal és előmelegített sütőbe teszem. Kb. 1 órát sütöm közepesen forró sütőben. Ha hirtelen barnulna, lefedem alufóliával, majd a sütési idő második felében leveszem és így sütöm pirosra.
Némi pihentetés után deszkára emelve ujjnyi vastag szeletekre vágom. |
|