Spenótos-ricottás lasagne

2015.08.17 23:41

Spenótos-ricottás lasagne

Hozzávalók:

  • 1 doboz lasagne tészta
  • 20 dkg sonka
  • 50 dkg fagyasztott spenót
  • 50 dkg ricotta túró
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • vaj
  • Só és örölt feketebors (izlés szerint)
  • 1 l. tejből besamel mártás
  •  

Elkészítés:

Az olaj és a vaj keverékén megdinszteljük a hagymát. Félidőben hozzátesszük a kis kockákra vágott gépsonkát, és együtt pirítjuk. Ha már megpuhult a hagyma, beletesszük a fokhagymát, majd ha már érezzük az illatát, beletesszük a felengedett spenótot, sózzuk és borsozzuk. Hozzákeverjük a ricottát, és eldolgozzuk benne. Összeforraljuk, a tejjel és a tejszínnel lágyítjuk, kakukkfűvel és szerecsendióval fűszerezzük. 

Közben előveszünk egy téglalap alakú tűzálló tálat, besamel mártást teritünk el az aljára, egy réteg tésztát fektetünk a besamelra. Rákanalazunk egy adagot a szószból, majd tovább rétegezzük a tésztával. Minden szószos 
rétegre reszelt sajtot teszünk, és ezzel is fejezzük be a rétegezést. 

A tetejére besamel és zárásként sajt kerül.

Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul a tetejére. Kockára vágva tálaljuk