Spenótos-ricottás lasagne
Hozzávalók:
- 1 doboz lasagne tészta
- 20 dkg sonka
- 50 dkg fagyasztott spenót
- 50 dkg ricotta túró
- 20 dkg mozzarella sajt
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- szerecsendió
- kakukkfű
- olívaolaj
- vaj
- Só és örölt feketebors (izlés szerint)
- 1 l. tejből besamel mártás
Elkészítés:
Az olaj és a vaj keverékén megdinszteljük a hagymát. Félidőben hozzátesszük a kis kockákra vágott gépsonkát, és együtt pirítjuk. Ha már megpuhult a hagyma, beletesszük a fokhagymát, majd ha már érezzük az illatát, beletesszük a felengedett spenótot, sózzuk és borsozzuk. Hozzákeverjük a ricottát, és eldolgozzuk benne. Összeforraljuk, a tejjel és a tejszínnel lágyítjuk, kakukkfűvel és szerecsendióval fűszerezzük.
Közben előveszünk egy téglalap alakú tűzálló tálat, besamel mártást teritünk el az aljára, egy réteg tésztát fektetünk a besamelra. Rákanalazunk egy adagot a szószból, majd tovább rétegezzük a tésztával. Minden szószos
rétegre reszelt sajtot teszünk, és ezzel is fejezzük be a rétegezést.
A tetejére besamel és zárásként sajt kerül.
Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul a tetejére. Kockára vágva tálaljuk