Spenótos-mascarponés farfalle tészta

2015.08.15 11:25

hozzávalók / 4 adag

 

 

 

elkészítés

  1. A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, figyeljünk, hogy közepesre főzzük!
  2. Közben egy edénybe locsoljunk olívaolajat, tegyük bele a vajat és a fokhagymát, amit vágjuk apróra, vagy préselhetjük is. Időközben szerecsendióval szórjuk meg. Amikor a vaj elolvadt, tegyük bele a (kiolvadt) spenótot. Pár percig kevergetés mellett pirítsuk, míg a spenót meg nem fonnyad, szép sötétzöld színe lesz. Egy kevés tészta lével locsoljuk meg, majd tegyük bele a mascarponét és a tejszínt. Forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Mi nagyon szeretjük a szerecsendiót, így én még abból is tettem bele...) Most tudjuk véglegesre fűszerezni, kinek hogy ízlik majd. :-)
  3. A tésztát, ahogy mondtam, félkeményre főzzük. Vegyünk elő egy hőálló tálat, és kezdjük el rétegezni.
  4. Egy réteg tészta, rá egy adag spenót, megint tészta, megint spenót... Amíg el nem fogy. Spenót legyen a teteje. Erre reszeljünk egy jó adag sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőbe téve addig süssük, míg a sajt szépen megpirul.
  5. Az elkészült tésztát kevés tejszínnel meglocsolva tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés