Spenótos-mascarponés farfalle tészta
2015.08.15 11:25
hozzávalók / 4 adag
- 250 g spenót
- 1 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk vaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 200 g mascarpone
- 200 ml főzőtejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- 25 dkg farfalle
elkészítés
- A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, figyeljünk, hogy közepesre főzzük!
- Közben egy edénybe locsoljunk olívaolajat, tegyük bele a vajat és a fokhagymát, amit vágjuk apróra, vagy préselhetjük is. Időközben szerecsendióval szórjuk meg. Amikor a vaj elolvadt, tegyük bele a (kiolvadt) spenótot. Pár percig kevergetés mellett pirítsuk, míg a spenót meg nem fonnyad, szép sötétzöld színe lesz. Egy kevés tészta lével locsoljuk meg, majd tegyük bele a mascarponét és a tejszínt. Forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Mi nagyon szeretjük a szerecsendiót, így én még abból is tettem bele...) Most tudjuk véglegesre fűszerezni, kinek hogy ízlik majd. :-)
- A tésztát, ahogy mondtam, félkeményre főzzük. Vegyünk elő egy hőálló tálat, és kezdjük el rétegezni.
- Egy réteg tészta, rá egy adag spenót, megint tészta, megint spenót... Amíg el nem fogy. Spenót legyen a teteje. Erre reszeljünk egy jó adag sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőbe téve addig süssük, míg a sajt szépen megpirul.
- Az elkészült tésztát kevés tejszínnel meglocsolva tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés