Sörbunda alatt sült karaj krumplival recept

2016.05.06 06:52
Kiss Móni Kiss Móni receptje     

Sörbunda alatt sült karaj krumplival

hozzávalók / 4 adag

 

 

          

elkészítés

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, majd jól megmossuk és besózzuk.
  2. Egy tálba tesszük a tojást, sört, sót, borsot, petrezselymet és a magyaros fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
  3. Majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük habverővel.
  4. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
  5. Fogunk egy tepsit és kiolajozzuk az alját.
  6. A hússzeleteket belemártogatjuk a masszába, majd lerakosgatjuk a tepsi aljára.
  7. A krumplit beleöntjük a masszába, összekeverjük, majd ráöntjük a hús tetejére.
  8. Alufóliával letakarjuk és kb. 30 percig így sütjük, majd leszedjük a fóliát és kb. 15-20 percig sütjük még, míg szép barna nem lesz a teteje. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm