Sörbunda alatt sült karaj krumplival recept
2016.05.06 06:52
Kiss Móni receptje
hozzávalók / 4 adag
- 50 dkg sertés rövidkaraj
- 3 dl sör
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- 3 db tojás
- 8 evőkanál finomliszt
- magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
- 1 kg burgonya
elkészítés
- A húst vékony szeletekre vágjuk, majd jól megmossuk és besózzuk.
- Egy tálba tesszük a tojást, sört, sót, borsot, petrezselymet és a magyaros fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
- Majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük habverővel.
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
- Fogunk egy tepsit és kiolajozzuk az alját.
- A hússzeleteket belemártogatjuk a masszába, majd lerakosgatjuk a tepsi aljára.
- A krumplit beleöntjük a masszába, összekeverjük, majd ráöntjük a hús tetejére.
- Alufóliával letakarjuk és kb. 30 percig így sütjük, majd leszedjük a fóliát és kb. 15-20 percig sütjük még, míg szép barna nem lesz a teteje. Jó étvágyat!
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: hőlégkeveréses
- tepsi mérete: 32x22 cm