40 dkg lisztből, két tojásból kevés vízzel csusza-tésztát gyúrok. Vékonyra (1 mm) kinyújtom és 2x2, 2x3 cm-es darabokra tépkedem. (Nem baj, ha hullámos, vagy alaktalan lesz.) Lisztet hintek rá, átforgatom és pihenni hagyom.
10 dkg füstölt szalonnát vékonyan felcsíkozok, majd serpenyőben lepirítom, de csak üvegesre, hogy a zsírját kiadja. A pörcöt a serpenyőből kiszedem. 15 dkg füstölt sonkát, vagy csülköt esetleg tarját apróra vágok, hozzáadok 1 csomó vékonyra kockázott piros kaliforniai paprikát, újhagymát, végül hozzáadom a pörcöt és összepirítom.
A tésztát bő sós vízbe kifőzöm.
A kifőtt tésztát összeforgatom a szalonnás, hagymás sonkával, valamint egy fél csomó vágott petrezselyemmel és hűlni hagyom.
Két tojást elválasztok. A fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját sózom borsozom és kikeverem 2,5 dl tejföllel. Hozzákeverem a meghult szalonnás sonkás tésztát. Végül a fehérje habját is beleforgatom.
15 dkg kemény sajtot (füstölt) lereszelek.
Egy tűzálló tálat vagy magasabb oldalú kis tepsit kikenem egy diónyi margarinnal és megszórom morzsával, és beleöntök egy réteg tésztát és meghintem sajttal. A tetejére 2,5 dl tejfölt eloszlatok és meghintem a maradék sajttal.
180 fokos légkeveréses sütőben szép pirosra sütöm.