Slambuc

2015.08.06 17:18

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 4-5 krumpli
  • 30 dkg lebbencs tészta
  • ételízesítő
  • pici piros paprika
  • csípős zöld paprika (elhagyható)
Elkészítési idő:
50 perc

 

Mennyiség:
6 fő részére

Elkészítése:

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd zsírjára sütjük. Az apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és együtt sütjük, míg a hagyma is üvegesre párolódik a zsírban. Közben hozzáadjuk a lebbencs tésztát, és világosbarnára pirítjuk. Nem baj, ha korábban adjuk a hagymához, vigyázzunk, nehogy a hagyma megégjen.

Ha megbarnult a tészta, hozzáadjuk a krumplit és a kolbászt. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezzük. Ízlés szerint egy pici pirospaprikával is megszórhatjuk. Addig főzzük, amíg a krumpli és a tészta meg puhul.

Közben körbe rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot, hogy az étel benne le ne ragadjon. Aki szereti, tehet bele csípős paprikát, vagy tálalásnál tehetünk a tetejére. Nagyon finom!