Sertésszűz ázsiai stílusban
2015.08.21 17:36
Hozzávalók / 4 adag
- 3 közepes db sárgarépa
- 50 dkg sertésszűz
- 0.25 db káposzta
- 0.5 db fehér hagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 teáskanál szójaszósz
- 4 ek rizsecet
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- 1 ek gyömbér (frissen reszelt)
Elkészítése:
- A húst vékony szeletekre vágjuk. Egy wokban vagy egy serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük benne a húst.
- Közben sózzuk, borsozzuk. Meglocsojuk szójaszósszal és a rizsecettel.
- Ha kész, a wokból kiszedjük. Ismét olajat hevítünk, és beledobjuk a vékony csíkokra felvágott répát, hagymát, reszelt gyömbért és a káposztát. Pár perc alatt félpuhára sütjük. Kevés szójaszószt adunk hozzá.
- A húst hozzákeverjük. Melegen tálaljuk.