Savanyú káposztás sültek
2015.09.18 19:25
Hozzávalók
3-4 fő
10 dkg | kolozsvári szalonna |
1 fej | vöröshagyma |
80 dkg | savanyított káposzta |
5 dkg | zsír |
40 dkg | burgonya |
3 dl | sör |
2 tk | zöldséges fűszerkeverék |
só, bors | |
2 | vaddisznó comb |
2 | libacomb |
4 db | rozmaring ág |
|
|
A tálaláshoz: | |
tejföl
10 dkg kolozsvári szalonnát és egy fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, majd belekeverjük 80 dkg savanyított káposztába. Egy tepsi alját kevés zsírral kikenünk, majd beleterítjük a hagymával és a szalonnával elkevert, átmosott savanyú káposztát. A tepsiben csíkokat formázunk belőle és közé öntjük a 40 dkg megtisztított, kockára vágott burgonyát. Az egészet felöntjük 3 dl sörrel. Majd a burgonyát megszórjuk két teáskanál házilag összeállított zöldséges fűszerkeverékkel. Ezután a már előző nap két teáskanál sóval és borssal beízesített vaddisznót és libacombot a káposzta ágyra fektetjük. Majd rozmaring ágat teszünk a libacombok alá. A tepsit lefedjük. Majd kemencébe rakjuk és a húsokat fél óránként megforgatva 3 órán át sütjük. Az utolsó 10 percben fedő nélkül ropogósra pirítjuk. Majd tejföllel tálaljuk.
|