Savanyú káposztás sültek

2015.09.18 19:25

Hozzávalók

3-4 fő
10 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
80 dkg savanyított káposzta
5 dkg zsír
40 dkg burgonya
3 dl sör
2 tk zöldséges fűszerkeverék
  só, bors
2 vaddisznó comb
2 libacomb
4 db rozmaring ág
 

 

  A tálaláshoz:
  tejföl

 

10 dkg kolozsvári szalonnát és egy fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, majd belekeverjük 80 dkg savanyított káposztába. Egy tepsi alját kevés zsírral kikenünk, majd beleterítjük a hagymával és a szalonnával elkevert, átmosott savanyú káposztát. A tepsiben csíkokat formázunk belőle és közé öntjük a 40 dkg megtisztított, kockára vágott burgonyát. Az egészet felöntjük 3 dl sörrel. Majd a burgonyát megszórjuk két teáskanál házilag összeállított zöldséges fűszerkeverékkel. Ezután a már előző nap két teáskanál sóval és borssal beízesített vaddisznót és libacombot a káposzta ágyra fektetjük. Majd rozmaring ágat teszünk a libacombok alá. A tepsit lefedjük. Majd kemencébe rakjuk és a húsokat fél óránként megforgatva 3 órán át sütjük. Az utolsó 10 percben fedő nélkül ropogósra pirítjuk. Majd tejföllel tálaljuk.