Saslik sörös páclében

2015.08.18 16:51

Hozzávalók:

  • 600 g csirke felsőcomb
  • 150 g füstölt szalonna
  • 150 g füstölt kolbász
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db húsos paprika
  • 8 fej gomba
  • bors
  • olaj
  • sör

Elkészítés:

A csirkecombokat csontozzuk ki, kockázzuk fel, a füstölt szalonnát, a kolbászt, a zöldségféléket daraboljuk fel, a hagymát vágjuk karikára, a gombának törjük ki a törzsét, kalapját belülről sózzuk, borsozzuk. 
A húsféléket és a zöldségeket felváltva húzzuk nyársra úgy, hogy egy-egy gombával zárjuk a két végüket. Kevés sörrel elkevert olajjal kenegetve (vagy az olajos sörben megmártva) parázs fölött, lassan forgatva, 4-6 perc alatt süssük készre.