Saslik sörös páclében
2015.08.18 16:51
Hozzávalók:
- 600 g csirke felsőcomb
- 150 g füstölt szalonna
- 150 g füstölt kolbász
- 4 db vöröshagyma
- 1 db cukkini
- 1 db húsos paprika
- 8 fej gomba
- só
- bors
- olaj
- sör
Elkészítés:
A csirkecombokat csontozzuk ki, kockázzuk fel, a füstölt szalonnát, a kolbászt, a zöldségféléket daraboljuk fel, a hagymát vágjuk karikára, a gombának törjük ki a törzsét, kalapját belülről sózzuk, borsozzuk.
A húsféléket és a zöldségeket felváltva húzzuk nyársra úgy, hogy egy-egy gombával zárjuk a két végüket. Kevés sörrel elkevert olajjal kenegetve (vagy az olajos sörben megmártva) parázs fölött, lassan forgatva, 4-6 perc alatt süssük készre.