Saláták - Saláták köretnek

2015.08.07 15:38
Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

2015 augusztus 4.

Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, sűrített paradicsom, ketchup, olaj, olívaolaj
Majonézes céklasaláta

Majonézes céklasaláta

2015 április 23.

Hozzávalók: 2 fej cékla 2 tojás 1 ek mustár 1 dl olaj 1 ek olívaolaj só, bors petrezselyem
Tormás almasaláta

Tormás almasaláta

2015 március 9.

Hozzávalók: - 50 dkg savanyú alma, - 1 doboz ecetes torma, - 2 dl tejföl, - 1 csokor zöldhagyma, esetleg 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, - só, cukor
Tökmagolajos saláta

Tökmagolajos saláta

2015 február 27.

Hozzávalók: fél fejes saláta, fél tépő saláta, ízlés szerint endivia saláta, ízlés szerint kínai kelsaláta, tökmagolaj ecet só ízlés szerint tisztított tökmag, fokhagyma
Tojássaláta

Tojássaláta

2014 december 12.

Hozzávalók: - 5 tojás - 0,5 l tejföl - 1 tubus majonéz - 1 fej lilahagyma - petrezselyem
Tzatziki

Tzatziki

2014 július 22.

Hozzávalók: 4 dl natúr joghurt 1 db kígyóuborka 4 gerezd fokhagyma olívaolaj só, bors citromlé (ízlés szerint)
Tabbouleh, azaz bulgur saláta

Tabbouleh, azaz bulgur saláta

2014 július 7.

Hozzávalók: - 15 dkg bulgur - 7 koktélparadicsom - 1 kígyóuborka - 1 csokor újhagyma - 2 csokor petrezselyem - 0,5 csokor menta - 4 ek citromlé - 4 ek olívaolaj - só, esetleg bors
Majonézes spárgasaláta

Majonézes spárgasaláta

2014 április 24.

Hozzávalók: - 25 dkg spárga (lehet vegyesen) - 3 főtt tojás - 2 szál újhagyma - 1 kis gerezd fokhagyma - 1 evőkanál mustár - 3 evőkanál majonéz - 3 evőkanál joghurt - só, bors
Tormás tojássaláta

Tormás tojássaláta

2014 április 14.

Hozzávalók: 5 db főtt tojás 1 fej hagyma 1/2 csokor újhagyma 1/2 csokor snidling 3 ek tejföl 2 kk ecetes torma kevés citromlé 1 ek olívaolaj só, bors
Svéd gombasaláta gyorsan

Svéd gombasaláta gyorsan

2014 március 19.

Hozzávalók: - 40 dkg gomba - 1 fej vöröshagyma - paradicsompüré - 1 dl száraz fehérbor - citrom, só, bors, kakukkfű, babérlevél

 

Babsaláta

Babsaláta

2012 május 14.

Hozzávalók: 15 dkg zöldbab, 40 dkg konzerv vörösbab, 60 dkg konzerv fehérbab, 1 kis fej lilahagyma, 1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem, 2 ek francia öntet
Sonkás saláta citrommajonézzel

Sonkás saláta citrommajonézzel

2012 március 22.

Hozzávalók: 50 dkg Gül Baba burgonya, 17 dkg főtt, füstölt sonka, 1 szál sárgarépa, 17 dkg zöldhüvelyű bab, 22 dkg karfiol, 22 dkg bébikukorica (konzerv), 5 dkg aprószemű csiperkegomba, só, bors; Hozzávalók az öntethez: 1,5 dl majonéz,...
Téli burgonyasaláta kapros öntettel

Téli burgonyasaláta kapros öntettel

2012 március 15.

Hozzávalók: 50 dkg rózsaburgonya, 2 kis cékla, ½ kígyóuborka, 2 csemegeuborka, 1 fej lilahagyma, friss kaporág; Hozzávalók az öntethez: 2 ek vörösborecet, 2 ek olívaolaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma, friss kapor, só, bor...
Tésztasaláta paradicsommal és parmezánnal

Tésztasaláta paradicsommal és parmezánnal

2012 február 6.

Hozzávalók: 500g penne tészta, 250g negyedelt koktélparadicsom, 125g frissen reszelt parmezán sajt, 30g összetépkedett bazsalikomlevél, 4 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 ek pirított fenyőmag, 60 ml olívaolaj, só, bors, bazsalikom...
Rukkolával töltött paradicsom

Rukkolával töltött paradicsom

2012 január 26.

Hozzávalók: 500g rukkola, 8-12 fürtös paradicsom, 1 ek citromlé, 4 ek fenyőmag, 1 ek kapribogyó, 1 csomó petrezselyem, 4 bazsalikomlevél, 4 ek olívaolaj
Hárombabos saláta

Hárombabos saláta

2012 január 8.

Hozzávalók: 220g mélyhűtött lóbab, 220g mélyhűtött zsenge zöldbab, 5 ek fehérborecet, 1 ek dijoni mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2 ek finomra vágott friss petrezselyemzöld, só, bors, 220g főtt vörös vesebab, leöblítve és lecsepegtetve,...
Bundázott kukorica avokádósalsával

Bundázott kukorica avokádósalsával

2011 december 31.

Hozzávalók: 400g tejes kukorica (konzerv), 100g liszt, 1 tk sütőpor, 250 ml olaj, 150 ml tej, 1 tojás, 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma, 1 ek koriander, lime-gerezdek a tálaláshoz; Hozzávalók a salsához: 2 kimagozott, összevágott...
Grillezett sertés babsalátával

Grillezett sertés babsalátával

2011 november 28.

Hozzávalók: 4 szelet sertés szűzpecsenye, 400g cannellini bab (konzerv), 125g morzsolt feta sajt, 2 kockára vágott paradicsom, 1 ek szárított oregánó, 2 ek extraszűz olívaolaj, só, bors, citromgerezdek, tzatziki a tálaláshoz
Sáfrányos karfiolsaláta

Sáfrányos karfiolsaláta

2011 november 3.

Hozzávalók: 80 dkg friss karfiol, só; Hozzávalók az öntethez: 2 tojássárgája, 3 dl tejszín, 1 csipet sáfrány, 4 ek olvasztott vaj, só, bors, szerecsendió, 1 nagyobb citrom
Sütőtökös burgonyasaláta

Sütőtökös burgonyasaláta

2011 október 8.

Hozzávalók: ½ kg meghámozott, kockákra vágott sütőtök, ½ kg meghámozott, feldarabolt burgonya, 6 felszeletelt újhagyma, 5 dkg sós földimogyoró, 1 kis meghámozott, legyalult zeller, só, bors, 1 csokor összevagdalt petrezselyem,

 

 

Citromos–fokhagymás csirke

Citromos–fokhagymás csirke

2014 február 14.

Hozzávalók: 4 db 150 g bőr- és csontnélküli csirkemell, só, bors, 1 citrom reszelt héja, 1 ek finomra vágott rozmaring, 4 gerezd fokhagyma nagyon finomra vágva, 1 nagy tojás fehérje, 500g újburgonya, meghámozva és apróra vágva, 300g zöldbab...
Amerikai káposztasaláta

Amerikai káposztasaláta

2014 január 21.

Hozzávalók: - 0,5 fej káposzta - 2 sárgarépa - 1 db vöröshagyma - 1,5 dl majonéz - 2 ek olaj - 1 tk almaecet - 1 ek cukor
Almás diós vöröskáposzta

Almás diós vöröskáposzta

2013 december 9.

Hozzávalók: - 1 kis fej vörös káposzta - 10 dkg bacon, - 1 alma, - 2 ek gyümölcsecet, - 5 dkg dió, - 2 ek olaj, - 0,5 kk fahéj, - 1 kk majoránna, - só, bors
Citromos spenót

Citromos spenót

2013 november 27.

Hozzávalók: 1 kg friss spenót, 1,5 dl olívaolaj, és még egy kevés a kikenéshez, fél citrom leve, só, bors
Kukoricasaláta fehérboros mártással

Kukoricasaláta fehérboros mártással

2013 november 26.

Hozzávalók: 40 dkg mirelit csemegekukorica, só, 2 nagy kemény húsú paradicsom, 1 csokor petrezselyem; Hozzávalók a fehérboros mártáshoz: 1,5 dl majonéz, 1 dl tejföl, 0,8 dl száraz fehérbor, porcukor, citromlé az ízesítéshez
Káposztasaláta alaprecept

Káposztasaláta alaprecept

2013 október 10.

Hozzávalók: - 1 fej finomra gyalult káposzta A pácléhez: 4 ek ecet 5 ek kristálycukor 1 ek só 1 ek egész kömény 2 tk feketebors, egészben 1 fej vöröshagyma
Almás diós zöldsaláta

Almás diós zöldsaláta

2013 szeptember 26.

Hozzávalók: - 1 alma, - 1 sárgarépa, - 2 db retek, - 0,5 kínai kel, - kb 4 levél káposzta, - citromlé, - 3 újhagyma, - 3 ek pirított dió - só
Mentás cukkinisaláta

Mentás cukkinisaláta

2013 augusztus 5.

Hozzávalók: - 1 közepes méretű cukkini - 2 dl tejföl - 2-3 ek majonéz - menta (ízlés szerint)
Sóskasaláta almával

Sóskasaláta almával

2013 július 10.

Hozzávalók: - 20 dkg friss sóskalevél - 2 nagy alma - só, frissen őrölt bors Az öntethez: - 2 ek olívaolaj - 1 ek balzsamecet - 1 ek citromlé
Rizssaláta padlizsánnal és paradicsommal

Rizssaláta padlizsánnal és paradicsommal

2013 május 9.

Hozzávalók: - 12,5 dkg rizs - 1 zöldpaprika - 20 dkg padlizsán - 12 dkg paradicsom - 1 fej vöröshagyma - 3 evőkanál olívaolaj - 1 evőkanál balzsamecet - 2 evőkanál olaj - fél kávéskanál mustár - só, bors - fokhagyma