Sajtos Zöldségleves
Hozzavalok:
- Oliva olaj
- 1 hagyma
- 1 francia hagyma
- Nehany fokhagymacikk
- 3-4 kanal liszt
- 1.2 liter zoldsegleves
- 3 repa
- 2 zeller
- 1 karalabe (kicsike)
- 2-3 kozepes krumpli
- 30 deka jobbacska reszelt sajt
- 350 ml tejszin
- Fuszerek: so, bors, petrezselyem, kakukkfu, baberlevel, tarkony, snidling
Elkeszites:
Oliva olajon megparolom az aprora vagott hagymat, francia hagymat es fokhagymat, jo puhara alacsony hofokon.
Hozzaadok egy keveset a zoldseglevesbol es belekeverem a lisztet, aztan ha elkeveredett jol, hozzaadom a tobbi zoldseglevest.
Ezutan hozzaadom a kicsire felvagott zoldsegeket a baberlevellel es a kakukkfuvel es vigyazva fozom puhara kb fel ora alatt. Ha kesz, kiveszem a baberlevelet es kakukkfuvet.
Ezutan belekeverem a tejszint es lassan par percig osszeforralom, hozzaadom aprankent a sajtot es kozben keverem, hogy az egesz elolvadjon.
Amikor minden benne van, meg kell kostolni es fuszerezni ha szukseges.
Jo etvagyat!