Sajtos Zöldségleves

2015.09.11 21:20

Hozzavalok:

  • Oliva olaj
  • 1 hagyma
  • 1 francia hagyma
  • Nehany fokhagymacikk
  • 3-4 kanal liszt
  • 1.2 liter zoldsegleves
  • 3 repa
  • 2 zeller
  • 1 karalabe (kicsike)
  • 2-3 kozepes krumpli
  • 30 deka jobbacska reszelt sajt
  • 350 ml tejszin
  • Fuszerek: so, bors, petrezselyem, kakukkfu, baberlevel, tarkony, snidling

Elkeszites:
Oliva olajon megparolom az aprora vagott hagymat, francia hagymat es fokhagymat, jo puhara alacsony hofokon.
Hozzaadok egy keveset a zoldseglevesbol es belekeverem a lisztet, aztan ha elkeveredett jol, hozzaadom a tobbi zoldseglevest.
Ezutan hozzaadom a kicsire felvagott zoldsegeket a baberlevellel es a kakukkfuvel es vigyazva fozom puhara kb fel ora alatt. Ha kesz, kiveszem a baberlevelet es kakukkfuvet.
Ezutan belekeverem a tejszint es lassan par percig osszeforralom, hozzaadom aprankent a sajtot es kozben keverem, hogy az egesz elolvadjon.
Amikor minden benne van, meg kell kostolni es fuszerezni ha szukseges.

Jo etvagyat!