Sajtban sült tojás

2015.08.18 16:59

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 15 dkg szeletelt trappista sajt
  • paradicsom
  • 1 csokor zöldhagyma zöld szára
  • 1-1 mokkáskanál törött fekete bors
  • currypor és piros fűszerpaprika
  • késhegynyi szerecsendió-reszelék
  • ízlés szerint só.
  • oregánó,bazsalikom
  • 10 dkg bacon

Elkészítés:

 

A sajtszeleteket vékony csíkokra vágom, és a felét egy lapos kivajazott tűzálló tálra terítem.   

Alulról felfelé haladva: sajt, bacon, paradicsomkarikák (megszórva egy pici bazsalikommal, oregánóval), tojás ( a sárgája maradjon egyben) , újhagyma apróra vágva majd végül megint sajt. Sima melegítős mikróban (800W) 5-6 perc attól függően mekkora adag. Így minden egyben van és borzasztó finom íze lesz.A tálat folpack fóliával letakarom, és a mikrohullámú sütőben a legerősebb fokozaton négy-öt percig sütöm. Akkor van készen, ha az étel tetején lévő sajt megolvad és egybefüggő réteget alkot. A sütőből kivéve még tűzforrón meghintem a finomra metélt hagymazölddel, és négy cikkre szeletelve, azonnal kínálom. Friss saláta illik mellé.