Rozsdás Hús Karajból Rösztivel

2015.08.19 12:28
 
 Elkészítési idő: 15-20 perc
 
Hozzávalók: 60 deka karaj, 10 deka póréhagyma, só, 60 deka burgonya, bors, 2-3 gerezd fokhagyma, kevés ketchup, 2 deci barna alaplé,zsír.
 
Elkészítés:
 
Vékony csíkokra reszelem a burgonyát.A reszelt burgonyához adom a fokhagymát, borsozom és sózom. Összakeverem.
A hosszúkarajt besózom, borsozom és a forró zsiradékba rakom és közepes hőfokon sütöm a húst. Mellérakoma burgonyát, amit ellapítottam, így egy nagy pogácshoz hasonlít. Mikor készresülnek a röszti tetejére helyezem a hússzeletet.
Serpenyőben a maradék zsíron apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát piritok, borssal és egy pici sóval.Egy kis kechupot rakokbele és elkeverem. Felöntöm az alaplével, elkeverem,felforralom. Belekakom a húst egy percre. Mielött kivenném a hússzelet tetejére kanalazok a mártásból és visszarakom a röszti tetejére. A mártásunkból még kanalazunk egy keveset a tányérunkra, a hús köré. Megszórhatjuk apróra vágott snidlinggel. Elkészült, jó étvágyat!