Kezdőlap - Ropogós, omlós, sült kacsacomb
Ropogós, omlós, sült kacsacomb
2015.08.17 06:29
2015.08.06 16:06
elkészítés
- A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk.
- A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra.
- Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé, és betesszük a forró sütőbe.
- Addig hagyjuk így őket, míg világos aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc.
- Ha nagyon sok zsírja lett, nyugodtan kiszedhetünk belőle, elég a további sütéshez kb. 0,5 cm magasan a zsír a tepsiben, mert úgyis fog még kisülni belőle.
- Vegyük vissza a sütő hőfokát 190-200°C-ra!
- Ekkor megfordítjuk a combokat, és így is sütjük egy ideig, míg a húsos oldal is megaranybarnásodik. Kb. 25-30 perc.
- Ha fiatal kacsát sikerült vásárolnunk, akkor ennyi idő alatt tökéletesen puha, omlós lett a hús. (Egy villával, hústűvel ellenőrizzük!) A bőréből pedig kisült az összes zsírja.
- Ha nem: akkor egy alufóliával nagyon szorosan lefedjük, és kb. 25-30 percig tovább sütjük.
- Majd levesszük a fóliát, és süssük még pár percet , hogy finom ropogós legyen a bőre.
- sütési hőfok: 220°C
- sütési mód: alul-felül süté