Rongyos leves
2015.08.07 19:16
hozzávalók / 4 adag
- 2 l alaplé (füstölt sonka, vagy hús főzőleve)
- 12 db tojás
- 15 szem bors
- 2 db babérlevél
- 1 kávéskanál feketekömény
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 db burgonya
- A zsírból, lisztből, őrölt paprikából, fokhagymával rántást készítünk.
- Felöntjük a sonkalével, fűszerezzük, beledobjuk a megtisztított vöröshagymát, a nyers burgonyát belereszeljük és kb. 10 percig főzzük. Ha szükséges sózzuk!
- Majd 4 tojást beleütünk, alaposan összekeverjük, 5 percig főzzük.
- A megmaradt tojásokat egyenként beleütjük, vigyázat, ekkor már nem szabad keverni!
- Tíz percnyi főzés után elkészült a finom levesünk.
Jó étvágyat!