Római tálban sült sörös csülök

2015.08.17 06:54

 

2015.08.09 20:21

Hozzávalók:

  • 2 kicsontozott csülök
  • fél üveg sör
  • bors
  • provence-i fűszer
  • 2 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek ketchup
  • 4-5 ek mustár
  • rozmaring ág

Elkészítése:

Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A megmosott csülköket kétfelé vágtam, majd a pácban 6-7órát pihentettem.

A római tálat 1,5-2 órára vízbe áztattam, ebbe öntöttem bele a páclével együtt a csülköket. Hideg  sütőben elkezdve a sütést 1,5-2 órán keresztül kellett sütni. Ekkor megfordítottam a bőrős felük került felülre, meglocsoltam a szaftal. Amikor a hús már megpuhult, a fedőt levéve a tetejét megpirítottam.