Hozzávalók:
- 2 kicsontozott csülök
- fél üveg sör
- só
- bors
- provence-i fűszer
- 2 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek ketchup
- 4-5 ek mustár
- rozmaring ág
Elkészítése:
Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A megmosott csülköket kétfelé vágtam, majd a pácban 6-7órát pihentettem.
A római tálat 1,5-2 órára vízbe áztattam, ebbe öntöttem bele a páclével együtt a csülköket. Hideg sütőben elkezdve a sütést 1,5-2 órán keresztül kellett sütni. Ekkor megfordítottam a bőrős felük került felülre, meglocsoltam a szaftal. Amikor a hús már megpuhult, a fedőt levéve a tetejét megpirítottam.