Hozzávalók:
1 bögre ( 2,5 dl. ) hosszúszemű rizs
1,5 bögre forralt víz
1 kis fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, fokhagymaprésen átnyomva
1 teáskanál kurkuma
1 Csapott teás kanál tengeri só
3 evőkanál oliva olaj, nem extraszűz. Én az utóbbi időben 1 evőkanál kacsa v. liba zsírt használok de
bármilyen olaj repce, napraforgó is megteszi.
Elkészítése:
A sütőnket előmelegítjük 175 fokra.
A forrózsiradékon üvegesre pirítjuk a rizst a vöröshagymával. Rádobjuk a fokhagymát és a sót, átkeverjük. Felöntjük a vízzel amibe beleraktuk a kurkumát.
Átkeverjük egy villával és lefedjük. Egy perc közepes lángon és elzárjuk a gázt. Most berakjuk a sütőbe 16,5 percre. Az idő letelte után kivesszük és villával
ismételten csak átkeverjük., visszarakjuk a fedőt és még rádobhatunk egy konyharuhát is. 15perc elteltével kész!
Jó étvágyat!