Rizspiláf

2015.08.12 03:20

 

 Hozzávalók: 

 
  1 bögre  ( 2,5 dl. )  hosszúszemű rizs
 
  1,5 bögre forralt víz
 
  1 kis fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
 
  1 gerezd fokhagyma, fokhagymaprésen átnyomva
 
  1 teáskanál kurkuma
 
  1 Csapott teás kanál tengeri só
 
  3 evőkanál oliva olaj, nem extraszűz. Én az utóbbi időben 1 evőkanál kacsa v. liba zsírt használok de
     bármilyen olaj repce, napraforgó is megteszi.
 

  Elkészítése:

 
   A sütőnket előmelegítjük 175 fokra.
 
   A forrózsiradékon üvegesre pirítjuk a rizst a vöröshagymával. Rádobjuk a fokhagymát és a sót, átkeverjük. Felöntjük a vízzel amibe beleraktuk a kurkumát.
 
   Átkeverjük egy villával és lefedjük. Egy perc közepes lángon  és elzárjuk a gázt. Most berakjuk a sütőbe 16,5 percre. Az idő letelte után kivesszük és villával
 
  ismételten csak átkeverjük., visszarakjuk a fedőt és még rádobhatunk egy konyharuhát is. 15perc elteltével kész!
 
  Jó étvágyat!