Hozzávalók 3 főre
Hozzávaló |
kj |
kcal |
Fehérje (g) |
Zsír (g) |
Szénhidrát (g) |
Ár (Ft) |
40 dkg trappista sajt |
6 379 |
1 524 |
111 |
112 |
6 |
728 |
10 dkg finomliszt |
1 440 |
344 |
14 |
1 |
70 |
13 |
3 db tojás |
858 |
204 |
16 |
14 |
1 |
120 |
5 dkg zsemlemorzsa |
716 |
171 |
5 |
0 |
37 |
9 |
5 dl étolaj |
1 879 |
449 |
0 |
50 |
0 |
200 |
Összesen: |
11 272 |
2 692 |
146 |
177 |
114 |
1 070 |
Elkészítés
A sajtot vékonyra felszeleteljük. Először lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk. Ezt megismételjük, majd zsemlemorzsába forgatjuk. 1 órahosszára betesszük a fagyasztóba, majd forró, bő olajban megsütjük. Köretnek karfiol rizs, házi ligt tartármártással.