2015.08.07 19:35
-
Az alábbi káposzta tekercs különlegessége az ízekben és a kirántásban rejlik, a körülötted lévő sáskák úgy eszik ahogy sütöd!
Hozzávalók:
személyenként 2-3 kelkáposzta levél
sonka
sajt
kaliforniai paprika v. pritamin
főtt tojás
+ bármi finomság
panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
Ízlésünktől és fantáziánktól függően tulajdonképpen bármi más is kerülhet bele.
A kelkáposzta levelek vastag ereit kivágjuk, majd forró sós vízben 2-3 percig főzzük. Vigyázzunk, mert hamar szétfő! Lényeg a lényegben hogy könnyen feltudjuk tekerni. A levelek közepére tesszük jelen esetben a sonkát, sajtot, kaliforniai paprikát, két oldalát behajtjuk, majd felgöngyöljük. Szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban kisütjük, papírtörlőn a felesleges olajat lecsepegtetjük. Nem fog szétesni, a panír szépen összefogja. Tálalhatjuk rizzsel, burgonyapürével, vagy sült burgonyával.
Valami fincsi salátával, példul nálam a tzatziki saláta volt a befutó!