Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül

2015.08.06 15:08
 
 

hozzávalók / 4 adag

 

A panírhoz

A húshoz

A körethez

 

 

 

elkészítés

 


  1. A zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres zabpehelyben.

  2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, forró sütőbe tolva pirosra sütjük (230 fokon 20 perc).

  3. A körethez az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Jól összekeverjük a reszelt sajttal, tojásfehérjével, rozmaringgal meg a borssal.

  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre evőkanálnyi kupacokat rakunk, amit vékonyra ellapítgatunk. Forró sütőbe rakva addig sütjük, amíg a széle ropogós és barnára sült lesz (220 fokon 20 perc).