Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül
2015.08.06 15:08
hozzávalók / 4 adag
A panírhoz
- 1 bögre zabpehely
- 10 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 0.5 tk só
- 1 tk fokhagymapor
- 10 g vöröshagyma (por)
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 tk kurkuma
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A húshoz
- 1 kg csirkecomb (kicsontozva, bőre lehúzva)
- 3 ek olívaolaj (vagy szőlőmagolaj)
A körethez
- 20 dkg édesburgonya
- 10 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 1 db tojásfehérje
- 1 tk rozmaring (friss, finomra vágva)
- 0.5 tk fekete bors (frissen őrölt)
elkészítés
- A zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres zabpehelyben.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, forró sütőbe tolva pirosra sütjük (230 fokon 20 perc).
- A körethez az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Jól összekeverjük a reszelt sajttal, tojásfehérjével, rozmaringgal meg a borssal.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre evőkanálnyi kupacokat rakunk, amit vékonyra ellapítgatunk. Forró sütőbe rakva addig sütjük, amíg a széle ropogós és barnára sült lesz (220 fokon 20 perc).