Rántott csirkecomb liszt és tojás nélkül

2015.08.17 06:21

 

Tisztelegve witch szakács előtt!

 

hozzávalók / 4 adag

A panírhoz

A húshoz

  • 1 kg csirkecomb (kicsontozva, bőre lehúzva)
  • 3 ek repceolaj

A körethez

  • 20 dkg édesburgonya
  • 10 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 tk rozmaring (friss, finomra vágva)
  • 0.5 tk fekete bors (frissen őrölt)
  • elkészítés:

  • elkészítés

     


      1. A zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres zabpehelyben.

      1. Közepesen forró olajban készre sütjük.

      1. A körethez az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Jól összekeverjük a reszelt sajttal, tojásfehérjével, rozmaringgal meg a borssal.

    1. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre evőkanálnyi kupacokat rakunk, amit vékonyra ellapítgatunk. Forró sütőbe rakva addig sütjük, amíg a széle ropogós és barnára sült lesz (220 fokon 20 perc).