Rakott tortellini spárgával

2015.09.21 11:45

Hozzávalók:

½ kg konzerv spárga
½ kg tortellini
1 fej hagyma
5dkg fenyőmag vagy mandula
2 evőkanál olívaolaj
1dl tejszín
2,5dl besamel szósz
3ek vágott bazsalikom

Elkészítése:

1. Csurgasd le a spárgát, a levét fogd fel. A zöldséget vágd 3 centis darabokra. Forrald fel a spárga levét, ha kell, öntsd fel kevés vízzel, s főzd benne 2-3 percig a tortellinit, majd szűrd le.

2. Vágd össze a hagymát és a fenyőmagot (mandulát). Az olajat forrósítsd fel, s dobd bele a hagymát és a magot. Közepes tűzön addig pirítsd, hogy a mag megbarnuljon.

3. Öntsd bele a tejszínt és a besamel szószt, főzd fel. Ha nagyon sűrű, kicsit hígíthatod a konzerv spárga levével. Tedd bele a bazsalikomot.

4. Simítsd a tésztát és a spárgát sütőformába, öntsd le a mártással. Told 15-20 percre 200°C-ra előmelegített sütőbe.