Rakott savanyúkáposzta

2015.09.14 15:20

by: Edit79
 

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka darálthús
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • 5 fej vörös hagyma
  • kb. 50 dkg rizs
  • 50 dkg tejföl
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

Először a rizst megmosom és felrakom főni. A hagymákat apróra vágom. Egyik felét olajon megfonnyasztom, beleteszem a darált húst, sózom és borsozom. A hagyma másik felét szintén olajon megfonnyasztom, és hozzáadom a savanyúkáposztát, amit sózok. Amint a hús megpuhult és elfötte a levét, a káposzta is megdinsztelődött /ez kb. 15-20 perc/, leveszem a tűzről. Egy jénai tálat kiolajozok, lerakok egy réteg káposztát, majd rá egy réteg rizst, erre a húst és egy kis káposztát. Minden réteget lenyomkodok, és a végén bőségesen meglocsolom tejföllel. Kb. 200-230 fokos sütőbe teszem, míg a teteje szépen megpirul.

Megjegyzés:

Ennyi hozzávalóból két jénaival szoktam készíteni. Persze nem csak pulykahúsból lehet készíteni, de nekünk ez vált be! Jó étvágyat hozzá!!