Rakott sajtos-túrós spagetti
A receptet és a fotót Nyirfacukor küldte. Köszönjük!
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti tésztaspagetti,
- 3 db nagy poharas tejföl (375 g)
- 40 dkg trappista sajt
- 30-40 dkg kockázott bacon
- 50 dkg félzsíros túró
Elkészítés:
A kockázott szalonnát kevés olajon pirosra sütjük.
Közben a spagettit enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.
Egy 29×42 cm-es tepsi aljába annyi tésztát rakunk, hogy beterítse a tepsi alját. Kicsit megsózzuk. Erre rátesszük a túró felét, a szalonna egy részét, az egyik pohár tejfölt, majd megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk a szalonna zsírjával. Ezt megismételjük még egyszer, majd a maradék tésztával befedjük. A 3. pohár tejföllel megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Mielőtt a sütőbe tesszük még meglocsoljuk szalonnazsírral.
180 fokon szép pirosra sütjük.