Rakott sajtos-túrós spagetti

2015.09.14 16:25

A receptet és a fotót Nyirfacukor küldte. Köszönjük!

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti tésztaspagetti,
  • 3 db nagy poharas tejföl (375 g)
  • 40 dkg trappista sajt
  • 30-40 dkg kockázott bacon
  • 50 dkg félzsíros túró

Elkészítés:

A kockázott szalonnát kevés olajon pirosra sütjük.

Közben a spagettit enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.

Egy 29×42 cm-es tepsi aljába annyi tésztát rakunk, hogy beterítse a tepsi alját. Kicsit megsózzuk. Erre rátesszük a túró felét, a szalonna egy részét, az egyik pohár tejfölt, majd megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk a szalonna zsírjával. Ezt megismételjük még egyszer, majd a maradék tésztával befedjük. A 3. pohár tejföllel megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Mielőtt a sütőbe tesszük még meglocsoljuk szalonnazsírral.

180 fokon szép pirosra sütjük.