Rakott hurka almával

2015.09.21 11:35

Hozzávalók:

4 szem burgonya
4 alma
40dkg hurka
1dl tej
10dkg vaj
Só, őrölt bors

Elkészítése:

1. A burgonyát hámozd és mosd meg, majd húsz perc alatt főzd puhára.

2. Hámozd meg az almát, metszd ki belőle a magházat, a húsát vágd cikkekre, és tizenöt perc alatt 5dkg vajon párold meg.

3. A hurka bőrét hámozd le, villával törd össze a húst.

4. A burgonyából olvasztott vajjal és langyos tejjel készíts pürét, ízlés szerint fűszerezd.

5. Öntsd kivajazott tűzálló tálba az almát, oszlasd el rajta a hurkát, majd borítsd be a burgonyapürével.

6. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süsd negyven percig.