Rakott cukkinis pulyka tejfölösen

2015.08.21 18:09

eragal eragal receptje

hozzávalók / 5 adag

 

 

  • 0.5 kg darált pulykahús
  • 2 közepes db cukkini
  • 30 dkg újkrumpli (kb 3 szem)
  • 4 db tojás
  • 5 ek tejföl
  • 20 dkg feta sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 3 szelet bacon
  • 1 ek kacsazsír, (más zsiradékkal is helyettesíthető)
  • 6 csipet  (ízlés szerint változhat)
  • 2 csipet bors (ízlés szerint változhat)
  • elkészítés

     

    1. A cukkinit lereszeljük, és 2-3 csipet sóval besózzuk, majd tésztaszűrőben hagyjuk lecsöpögni a levét.
    2. A darált húst serpenyőben elősütjük (fehérre) 2-3 csipet sóval és borssal.
    3. A sütőt előmelegítjük 200 Celsiusra.
    4. A krumplit is reszeljük.
    5. A tepsibe vagy a jénaiba teszünk zsiradékot. Beletesszük a cukkinit, a darált húst, a krumplit, 2 felvert tojást és a feta sajtot. Összekeverjük. Ha sósan szeretjük az ételeket, akkor még megsózzuk, de figyelembe vesszük, hogy a feta is sós!
    6. 20-25 percig sütjük az előmelegített sütőben. Közben összekeverjük a maradék tojást a tejföllel. A trappista sajtot lereszeljük.
    7. Kivesszük a cukkinis csodát, és rátesszük a tojásos-tejfölös keveréket, a bacon szeleteket és a sajtot.
    8. Tovább sütjük, amíg szép barna lesz a teteje. (Kb 20 perc.)
    • sütési hőfok: 200°C
    • sütési mód: alul-felül sütés