Rakott cukkinis pulyka tejfölösen
2015.08.21 18:09
eragal receptje
hozzávalók / 5 adag
- 0.5 kg darált pulykahús
- 2 közepes db cukkini
- 30 dkg újkrumpli (kb 3 szem)
- 4 db tojás
- 5 ek tejföl
- 20 dkg feta sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 3 szelet bacon
- 1 ek kacsazsír, (más zsiradékkal is helyettesíthető)
- 6 csipet só (ízlés szerint változhat)
- 2 csipet bors (ízlés szerint változhat)
-
elkészítés
- A cukkinit lereszeljük, és 2-3 csipet sóval besózzuk, majd tésztaszűrőben hagyjuk lecsöpögni a levét.
- A darált húst serpenyőben elősütjük (fehérre) 2-3 csipet sóval és borssal.
- A sütőt előmelegítjük 200 Celsiusra.
- A krumplit is reszeljük.
- A tepsibe vagy a jénaiba teszünk zsiradékot. Beletesszük a cukkinit, a darált húst, a krumplit, 2 felvert tojást és a feta sajtot. Összekeverjük. Ha sósan szeretjük az ételeket, akkor még megsózzuk, de figyelembe vesszük, hogy a feta is sós!
- 20-25 percig sütjük az előmelegített sütőben. Közben összekeverjük a maradék tojást a tejföllel. A trappista sajtot lereszeljük.
- Kivesszük a cukkinis csodát, és rátesszük a tojásos-tejfölös keveréket, a bacon szeleteket és a sajtot.
- Tovább sütjük, amíg szép barna lesz a teteje. (Kb 20 perc.)
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés