Hozzávalók 4 személyre:
700 g pontyfilé, 700 g burgonya, 200 g vöröshagyma, 4 cső zöldpaprika, 500 g paradicsom, 1-1 cső színes paprika (piros, zöld, sárga), 400 g haltej és ikra, 2 dl tejföl, 100 g fűszerpaprika, só, 100 g friss parajlevél, 300 g lila- vagy zöldhagyma, 200 g húsos szalonna, 200 g füstölt szalonna
Elkészítése:
A burgonyát hajában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk. A halat beirdaljuk, formázzuk, a húsos szalonnával betekerjük és elősütjük. A háromféle színes paprikát ujjnyi csíkokra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Lecsót készítünk: vajon fokhagymát pirítunk, beledobjuk a lila- vagy a zöldhagymát, a paprikát, paradicsomot. Adagonként rétegezzük formába a hozzávalókat: burgonya, lecsó, hal, lecsó, mindezeket befedjük tejföllel és füstölt szalonna csíkokkal, és készre sütjük. A leforrázott parajlevélbe csomagoljuk a szintén leforrázott haltejet és ikrát, és összeforgatjuk a színes lecsóval. A megmaradt burgonyát kifúrjuk, tejfölt teszünk bele, és sütőben vagy szalamanderban megsütjük. Tálaláskor a lecsós parajbatyuval egészítjük ki a fogást.