Hozzávalók:
1,5 kg. tisztitott halpatkó, sózva és borsozva
5 db. TV paprika
1 db. zöldpaprika / csípőa
4 db. paradicsom
2 db. közepes fej vöeöshagyma
3 gerezd zuzott fokhagyma
15 dkg füstölt, húsos házi szalonna, kakas tarélyra vágva
só, bors izlés szerint
1 db, babérlevél
1 kg felkarikázott félig főtt burgonya
2 teáskanál örölt Kalocsai édes-nemes paprika, házi
500g. 2.8%-os tejföl
Elkészitése:
1. A vöröshagymát aprókockára vágjuk és a szalonnán megpiritjuk. A kakastaréjokat kivesszük, félre rakjuk. Hagymára dobjuk a paradicsomot, paprikákat ,fokghahymát és 1 teáskanál örölt Kalocsai paprikával....lecsót főzünk.
2. Egy tepsi vagy hőálló tálba rakjuk a halszeleteket, ráöntjük a burgonyával elkevert lecsót, tetejére öntjük a tejfölt és készre sütjük 200 fokon, 20-30 perc alatt.
3. Ekészült, a tetejére helyezzük a kakastarély szeleteket és a maradék örölt paprikával megszórjuk.
Jó Étvágyat!