Rácponty

2015.08.17 07:48

 

2015.08.09 06:41

   Hozzávalók:

    1,5 kg. tisztitott halpatkó, sózva és borsozva

    5 db. TV paprika

    1 db. zöldpaprika / csípőa

     4 db. paradicsom

     2 db. közepes fej vöeöshagyma

     3 gerezd zuzott fokhagyma

     15 dkg füstölt, húsos házi szalonna, kakas tarélyra vágva

     só, bors izlés szerint

     1 db, babérlevél

     1 kg felkarikázott félig főtt burgonya

      2 teáskanál örölt Kalocsai édes-nemes paprika,  házi

     500g. 2.8%-os tejföl

 

      Elkészitése:

 
     1. A vöröshagymát aprókockára vágjuk és a szalonnán megpiritjuk. A kakastaréjokat kivesszük, félre rakjuk. Hagymára dobjuk a                                   paradicsomot,  paprikákat ,fokghahymát és 1 teáskanál örölt Kalocsai paprikával....lecsót főzünk.  
    2. Egy tepsi vagy hőálló tálba rakjuk a halszeleteket, ráöntjük a burgonyával elkevert lecsót, tetejére öntjük a tejfölt és készre sütjük 200 fokon,         20-30 perc alatt.
    3. Ekészült, a tetejére helyezzük a kakastarély szeleteket és a maradék örölt paprikával megszórjuk.
  
        Jó Étvágyat!