RÁCOS RAKOTT TARJA

2015.08.06 19:10

Hozzávalók 3 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
1.5 kg burgonya 5 340 1 275 38 3 276 180
3 fej vöröshagyma 489 117 4 0 25 51
3 db zöldpaprika 302 72 4 1 11 72
3 db paradicsom 221 53 2 0 10 43
4 szelet sertéstarja 0 0 0 0 0 0
3 dl tejföl 2 526 612 6 60 12 162
10 dkg húsos szalonna 2 696 642 18 61 0 220
2 dl étolaj 751 180 0 20 0 80
2 kávéskanálnyi só 0 0 0 0 0 2
1 kávéskanálnyi őrölt köménymag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustár 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ketschup 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fehér őrölt bors

 

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A csont nélküli tarját vékonyabbra szeljük, és kevés forró olajban kisütjük. Egy tepsibe belerakjuk az apró kockákra darabolt szalonnát, kevés olajat még adunk hozzá. Erre rakjuk a felkarikázott krumplit, majd hagymát, paprikát, paradicsomot rakunk rá, sorban, felkarikázva.Egy tányérban összekeverjük a mustárt, ketshupot, reszelt fokhagymát, sót, borsot, köményt, és az elősütött húsok mindkét oldalát bekenjük, majd a tepsibe belerakjuk egyenletesen elosztva. Erre egy újabb sor krumpli következik. Az egészet a tejföllel lelocsoljuk, majd abból az olajból teszünk rá, amiben a hús sült. Előmelegített sütöben 50 perc alatt megsül. Utána hagyjuk állni, majd szeleteljük.