RÁCOS RAKOTT TARJA
Hozzávalók 3 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
1.5 kg burgonya | 5 340 | 1 275 | 38 | 3 | 276 | 180 |
3 fej vöröshagyma | 489 | 117 | 4 | 0 | 25 | 51 |
3 db zöldpaprika | 302 | 72 | 4 | 1 | 11 | 72 |
3 db paradicsom | 221 | 53 | 2 | 0 | 10 | 43 |
4 szelet sertéstarja | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
3 dl tejföl | 2 526 | 612 | 6 | 60 | 12 | 162 |
10 dkg húsos szalonna | 2 696 | 642 | 18 | 61 | 0 | 220 |
2 dl étolaj | 751 | 180 | 0 | 20 | 0 | 80 |
2 kávéskanálnyi só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
1 kávéskanálnyi őrölt köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 evőkanál mustár | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
2 evőkanál ketschup | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
4 gerezd fokhagyma | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 teáskanál fehér őrölt bors |
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A csont nélküli tarját vékonyabbra szeljük, és kevés forró olajban kisütjük. Egy tepsibe belerakjuk az apró kockákra darabolt szalonnát, kevés olajat még adunk hozzá. Erre rakjuk a felkarikázott krumplit, majd hagymát, paprikát, paradicsomot rakunk rá, sorban, felkarikázva.Egy tányérban összekeverjük a mustárt, ketshupot, reszelt fokhagymát, sót, borsot, köményt, és az elősütött húsok mindkét oldalát bekenjük, majd a tepsibe belerakjuk egyenletesen elosztva. Erre egy újabb sor krumpli következik. Az egészet a tejföllel lelocsoljuk, majd abból az olajból teszünk rá, amiben a hús sült. Előmelegített sütöben 50 perc alatt megsül. Utána hagyjuk állni, majd szeleteljük.