Pusztapörkölt witch konyhájából
2015.09.19 18:39

hozzávalók / 6 adag
- 2 dkg disznózsír
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg marhahús
- 50 dkg bárányhús
- 50 dkg sertéshús
- 1 ek fűszerpaprika
- 5 dl víz (kb., nem mértem)
- 2 teáskanál só
- 50 dkg burgonya
elkészítés
- A kuktában felforrósított zsíron pirítsuk meg a felszeletelt hagymákat, dobjuk rá a kockára vágott húsokat. Hintsük meg paprikával, és kevergessük, amíg a hús is kicsit megpirul.
- Öntsük fel annyi forró vízzel, hogy majdnem ellepje, sózzuk. Lezárjuk a kuktát, és sípolástól számítva 1 órát főzzük kis lángon.
- Vegyük le a fedőt, adjuk a húshoz a kockára vágott burgonyát, és kis lángon főzzük további 30 percig. Sárga krumplit használjunk, mert az nem fog atomjaira esni, mire megfő.