Pünkösdi birkapörkölt bográcsban
Elkészítése: a bogrács oldalát bekenjük olajjal, majd beletesszük a 15dkg zsírt, a 8 db apróra vágott hagymát, megdinszteljük. Levesszük a tűzről a bográcsot, beleszórunk két evőkanál pirospaprikát és elkeverjük, utána a 4 db felszeletelt paradicsom és 1 db zöld erős paprika, 1 fej fokhagyma gerezdekre szedve, 2 kg birkahús, melyből 1 kg pörkölthús és 1 kg comb, - lehetőleg kevés faggyút hagyjunk rajta-, hozzáadunk még két kiskanál köménymagot, két kiskanál borsot, ízlés szerint sózzuk, ezután az egészet összekeverjük majd felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Főzés közben figyelni kell, az elpárolgott folyadék pótlásáról, kb 2,5-3 óra alatt készül el.