Pulykazúzapörkölt Gabys konyhájából
2015.09.19 18:26
Gabys receptje
hozzávalók / 6 adag
- 1.5 kg pulykazúza
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1.5 ek sertészsír
- 1 ek paprikakrém
- 1 ek gulyáskrém
- só ízlés szerint
- 1 ek ételízesítő (elhagyható)
elkészítés
- Pulykazúzát kockákra felvágjuk, hideg vízben többször átmossuk.
- A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
- Kuktában kevés zsírban üvegesre pároljuk.
- Rátesszük a pirospaprikát, ízlés szerint sót, paprikakrémet, gulyáskrémet és a feldarabolt zúzát, alaposan összekeverjük (a sóval vigyázzunk, mert a paprikakrém és a gulyáskrém is sós!).
- Annyi vízzel öntjük fel, hogy kb. 3/4-ig ellepje.
- Forrástól számítva 45 percig főzzük.
- A kész zúzapörköltöt átszedjük lábasba (hozzáadjuk az ételízesítő), a továbbiakban már csak addig főzzük, rotyogtatjuk, míg kellő sűrűségű szaftja lesz.