Pulykaragu hentes módra

2015.08.17 07:32

 

2015.08.16 08:52
 
  
 
 
  Hozzávalók: 
 
  500 g. pulyka felsőcomb, felkockázva
 
  3 db. nagyobb sütnivaló burgonya
 
  1 nagyobb fej vörös hagyma, nagyobb kockára vágva
 
  2 gerezd fokhagyma,lereszelve
 
  3 db. csemegeuborka
 
  1 teás kanál kakukkfű
 
  1 teáskanál majoranna
 
  1 teáskanál Kalocsai örölt paprika
 
  1 Só és feketebors.izlés szerint
 
  2 veőkanál kacsa, liba v. esetleg mangalica zsír
 
  0.5 l. repce, hidegen sajtolt étolaj
 
  10 dkg. füstölt, főtt Kolozsvári szalonna, felkockázva
 
  1 dl. húsleves alap
 
  + Chilli paprika, opcionális
 
  + 2 dl. tejföl
 
  
  Elkészitése 4 főre:
 
     ( Az elökészületeknél figyeljünk arra, hogy a vöröshagymát, csemegeuborkát 
     

      egyforma  méretüre, a    húst és a burgonyát szintén egyforma méretüre 

     daraboljuk)  

 
  1. Combhúst a zsiradékon, (1 evőkanál) fehérre pirítjuk, maj füszerezzük sóval, 
  
     borssal, kakukkfűvel,majorannával.
 
     Ráöntjük a folyadékot és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.Mielött  
     
      elkészülneelkészülne beletesszük a   fokhagymát, örölt paprikát, elkeverjük és

     befejezzük a párolást.
 
  2. Amig a hús párolódik elkészítjük a ragunkat.  A maradék zsírra dobjuk
    
      a szalonnát,  vöröshagymát és  puhára pároljuk.  
 
      Rádobjuk a csemegeuborkát és készre sütjük, 
  
    pároljuk.
 
  3. Közben amig a hús párolódik bő forró olajban kisütjük a a felkockázott 
 
      burgonyánkat és megsütjük.
 
  4. Amikor mindennel elkészültün, kb. egyidőre, mindent összekeverünk és 
 
      tálaljuk,meglocsolhatjuk tejföllel is. Lehet úgy is   tálalni, hogy a sültburgonyánkra 
     
    szedjük  az előzőleg összekevert húst és a ragut!
 
     Jó étvágyat!