Hozzávalók:
500 g. pulyka felsőcomb, felkockázva
3 db. nagyobb sütnivaló burgonya
1 nagyobb fej vörös hagyma, nagyobb kockára vágva
2 gerezd fokhagyma,lereszelve
3 db. csemegeuborka
1 teás kanál kakukkfű
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál Kalocsai örölt paprika
1 Só és feketebors.izlés szerint
2 veőkanál kacsa, liba v. esetleg mangalica zsír
0.5 l. repce, hidegen sajtolt étolaj
10 dkg. füstölt, főtt Kolozsvári szalonna, felkockázva
1 dl. húsleves alap
+ Chilli paprika, opcionális
+ 2 dl. tejföl
Elkészitése 4 főre:
( Az elökészületeknél figyeljünk arra, hogy a vöröshagymát, csemegeuborkát
egyforma méretüre, a húst és a burgonyát szintén egyforma méretüre
daraboljuk)
1. Combhúst a zsiradékon, (1 evőkanál) fehérre pirítjuk, maj füszerezzük sóval,
borssal, kakukkfűvel,majorannával.
Ráöntjük a folyadékot és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.Mielött
elkészülneelkészülne beletesszük a fokhagymát, örölt paprikát, elkeverjük és
befejezzük a párolást.
2. Amig a hús párolódik elkészítjük a ragunkat. A maradék zsírra dobjuk
a szalonnát, vöröshagymát és puhára pároljuk.
Rádobjuk a csemegeuborkát és készre sütjük,
pároljuk.
3. Közben amig a hús párolódik bő forró olajban kisütjük a a felkockázott
burgonyánkat és megsütjük.
4. Amikor mindennel elkészültün, kb. egyidőre, mindent összekeverünk és
tálaljuk,meglocsolhatjuk tejföllel is. Lehet úgy is tálalni, hogy a sültburgonyánkra
szedjük az előzőleg összekevert húst és a ragut!
Jó étvágyat!