Puliszka, Paprikáshoz, tokányhoz ajánlom köretnek
2015.09.04 19:14
Hozzávalók 3 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
35 dkg kukoricaliszt | 5 114 | 1 222 | 34 | 11 | 246 | 105 |
3 dkg zsír | 1 130 | 270 | 0 | 30 | 0 | 14 |
2 kávéskanálnyi só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
1 evőkanál rétesliszt | 70 | 293 | 2 | 0 | 15 | 4 |
1 liter víz | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Összesen: | 6 314 | 1 785 | 36 | 41 | 261 | 125 |
Elkészítés
A vizet egy 3 literes fazékban felforraljuk. A forró sós vízbe a lisztet kézzel lassan beleszórjuk, közben habverővel keverjük, nehogy csomós legyen. Ha már a lisztet mind beletettük, 10-15 percig tovább főzzük állandó keverés mellett. Végül egy kanálnyi lisztet lisztet adunk hozzá, pár percig azzal is keverjük, majd a tűzhely szélére húzva szikkadni hagyjuk, majd zsíros kanállal tálba szaggatjuk.