Puliszka, Paprikáshoz, tokányhoz ajánlom köretnek

2015.09.04 19:14

Hozzávalók 3 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
35 dkg kukoricaliszt 5 114 1 222 34 11 246 105
3 dkg zsír 1 130 270 0 30 0 14
2 kávéskanálnyi só 0 0 0 0 0 2
1 evőkanál rétesliszt 70 293 2 0 15 4
1 liter víz 0 0 0 0 0 0
Összesen: 6 314 1 785 36 41 261 125

Elkészítés

A vizet egy 3 literes fazékban felforraljuk. A forró sós vízbe a lisztet kézzel lassan beleszórjuk, közben habverővel keverjük, nehogy csomós legyen. Ha már a lisztet mind beletettük, 10-15 percig tovább főzzük állandó keverés mellett. Végül egy kanálnyi lisztet lisztet adunk hozzá, pár percig azzal is keverjük, majd a tűzhely szélére húzva szikkadni hagyjuk, majd zsíros kanállal tálba szaggatjuk.