Pudingos-tejszínes almaleves

2015.08.22 23:55

Pudingos-tejszínes almaleves

Hozzávalók:

  • 5 db alma
  • 2 dl főzőtejszín
  • pici só
  • ízlés szerint cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom
  • 8-10 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj vagy 1 rúd egészfahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom levét, majd az almaszeleteket, és puhára főzzük. 

A pudingport elkeverjük a tejszínnel, és a leveshez adagoljuk. Megvárjuk, míg felforr, és a levesünk el is készült. 

Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Szandy0111 küldte. Köszönjük!