Pudingos-tejszínes almaleves
Hozzávalók:
- 5 db alma
- 2 dl főzőtejszín
- pici só
- ízlés szerint cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom
- 8-10 db szegfűszeg
- 1 kávéskanál őrölt fahéj vagy 1 rúd egészfahéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom levét, majd az almaszeleteket, és puhára főzzük.
A pudingport elkeverjük a tejszínnel, és a leveshez adagoljuk. Megvárjuk, míg felforr, és a levesünk el is készült.
Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Szandy0111 küldte. Köszönjük!