Pontypaprikás galuskával
2015.09.15 10:41
by: Nokedli
Hozzávalók:
- 0,8 dkg felkockázott pontyfilé,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 3 evőkanál olaj,
- 5 dkg vöröshagyma finomra vágva,
- 1 mk. csípős örölrpaprika,
- 2 mk. Piros Arany,
- 1 mk. édes-nemes paprika,
- 1,5 dl tejszín,
- 2 húsos zöldpaprika,
- 1 nagyobb paradicsom,
- 2 dl tejföl,
- 1 dl tejszín,
- 1 csomó petrezselyemzöld apróra vágva,
- 2 dl "halászlé" alaplé,
- 1 dl száraz vörösbor,
- 1 ek. liszt,
- őrölt fehérbors, só.
A 2x2 cm-esre felkockázott halat, megsózzuk, borsozzuk. Felhasználásig hidegre tesszük.
A szalonnát kockára vájuk és két kanál olajjal lábasba tesszük és pirítani kezdjük. Ha a szalonna kezd barnulni a pörcöt kiszedjük, a zsírra rádobjuk a hagymát és fedő alatt dinszteljük. Ha megfonnyadt lehúzzuk a tűzről és meghintjük a pirospaprikákkal, elkeverjük és felöntjük a borral és hozzákeverjük a Piros Aranyat. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Hozzáadjuk az alaplevet és tovább forraljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Közben a lé kissé besűrűsodik.
Ekkor megízleljük és utána ízesítjük - ha kell - sóval és borssal.
Beledobjuk a kicsumázott, felkockázott paprikákat és a hámozott kockára vágott paradicsomot. Átkeverjük és beleöntjük a felkockázott halat és a tejszínt.
15-20 perc alatt készre párolódik. Közben már nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábost.
Végül leöntjük a tejföl felével és összeforraljuk. Utánasózzuk ha szükséges.
Vajas galuskával tálaljuk, amit tejfölel és zöld petrezyelyemmel is átkevertünk.
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 3 evőkanál olaj,
- 5 dkg vöröshagyma finomra vágva,
- 1 mk. csípős örölrpaprika,
- 2 mk. Piros Arany,
- 1 mk. édes-nemes paprika,
- 1,5 dl tejszín,
- 2 húsos zöldpaprika,
- 1 nagyobb paradicsom,
- 2 dl tejföl,
- 1 dl tejszín,
- 1 csomó petrezselyemzöld apróra vágva,
- 2 dl "halászlé" alaplé,
- 1 dl száraz vörösbor,
- 1 ek. liszt,
- őrölt fehérbors, só.
A 2x2 cm-esre felkockázott halat, megsózzuk, borsozzuk. Felhasználásig hidegre tesszük.
A szalonnát kockára vájuk és két kanál olajjal lábasba tesszük és pirítani kezdjük. Ha a szalonna kezd barnulni a pörcöt kiszedjük, a zsírra rádobjuk a hagymát és fedő alatt dinszteljük. Ha megfonnyadt lehúzzuk a tűzről és meghintjük a pirospaprikákkal, elkeverjük és felöntjük a borral és hozzákeverjük a Piros Aranyat. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Hozzáadjuk az alaplevet és tovább forraljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Közben a lé kissé besűrűsodik.
Ekkor megízleljük és utána ízesítjük - ha kell - sóval és borssal.
Beledobjuk a kicsumázott, felkockázott paprikákat és a hámozott kockára vágott paradicsomot. Átkeverjük és beleöntjük a felkockázott halat és a tejszínt.
15-20 perc alatt készre párolódik. Közben már nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábost.
Végül leöntjük a tejföl felével és összeforraljuk. Utánasózzuk ha szükséges.
Vajas galuskával tálaljuk, amit tejfölel és zöld petrezyelyemmel is átkevertünk.