Pompadour karajszelet

2015.08.17 11:24
 

60 dkg csont nélküli sertéskarajt 8 egyforma szeletre vágom.

Kissé kiverem, megsózom, borsozom, és kevés lisztbe mártva forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütöm, majd átteszem egy lábasba.
Zsírját egy ek. liszttel megszórom, zsemleszínűre megpirítom, kevés erőlevessel felengedem, közben simára keverem és a megsütött karajszeletekre öntöm.

Egy serpenyőben 15 dkg felkockázott császár szalonnát kissé megpirítom, majd hozzáadom a megtisztított 10 dkg gyöngyhagymát, és elkezdem pirítani. Amíg pirul 15 dkg jól átmosott erdei gombát nagyobb darabokra aprítok és a szalonnához adom. Addig pirítom együtt, amíg a hagyma aranybarna lesz.

Sózom, borsozom, meghintem frissen vágott petrezselyemmel és 1 kk. szárított morzsolt majorannával. 1,5 dl tejszínnel tovább keverem, majd jól kiforralom.

A kész ragut hozzáadjuk a lábasban lévő karajhoz és fedő alatt 20 perc alatt az egészet puhára párolom.

Amíg a a hús puhul 4 tojást keményre főzök. Majd felszeletelem.

Hústálra fektetem a karaj szeleteket ráhalmozom a ragut és végül a tojásszeletekkel beborítom az egészet.

Sűlt kocka burgonyával és remulád-mártással kínáljuk.