Pizzaszósz házilag
Hozzávalók:
- (6 db pizzához):
- 1 hámozott paradicsom-konzerv vagy 750 g friss paradicsom
- 1 doboz paradicsompüré-konzerv
- 2 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- kevés olívaolaj
- őrölt bors
- ételízesítő
- oregánó
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát olívaolajon futtassuk meg, keverjük el benne a gerezdekre szedett, megtisztított, zúzott fokhagymát, végül gyorsan süssük össze a paradicsompürével is. Az egész paradicsomokat (ha friss, egy pillanatra forró vízbe mártva húzzuk le a héjukat) turmixoljuk össze, adjuk hozzá a hagymás püréhez, forraljuk össze, míg se nem túl híg, se nem túl sűrű, kenhető mártást kapunk.
Ízesítsük őrölt borssal, morzsolt, szárított vagy apróra vágott friss oregánóval, kevés ételízesítővel.
Megjegyzés:
Nemcsak pizzákhoz, de milánóihoz, bolognaihoz is felhasználhatjuk.