Pizza egy kis Algarve-i Oreganos Csavarral
hozzavalok: (2 pizza lesz belole, olyan 30 centi atmeroju kb – kozepes take away pizza meret)
- 280ml langyos viz
- 2tk so
- 1tk cukor
- 30ml oliva olaj
- 450g liszt
- 2tk citromle (en ezt nem tettem bele)
- 1cs szaritott eleszto
+ 4tk oregano es egy jo adag frissen orolt bors
Paradicsomszosz: (garantaltan oruletesen finom)
- 1 konzervnyi tisztitott, felvagott paradicsom
- 1 kozepes sarga hagyma
- 4-5 cikk fokhagyma aprora vagva
- oregano
- bazsalikom
- icipici so, de tenyleg nagyon pici
- frissen orolt fekete bors
- oliva olaj
Elkeszites:
Osszegyurtam az osszes hozzavalot az en csodalatos kis dagasztogepemmel es felretettem kelni a radiatorra. Ez igy osszesen max 5 perc. Plusz a kelesi ido legyen 1 oranyi.
Addig oliva olajat melegitek a szoszhoz, bele a felvagott hagyma es fokhagyma (minel aprobbra vagod a fokhagymat annal jobb lesz). Ha mar puhacska, akkor mehet bele az 1 konzervnyi paradicsom, fuszerek es amikor felforrt levettem a langot egeszen picire es amig a teszta megkelt, en addig foztem a szoszt, nem szabad hagyni hogy odaegjen. Utana leturmixolni.
Teszta megkelt, atgyurtam kezzel eppen csak egy picit, 2 egyforma cipora osztottam es lisztezett deszkan kinyujtottam, ratettem a pizzasuto szitara es megkentem a paradicsomszosszal jol beszortam sajttal es mehetett is a fagyasztoba!
2 nappal kesobb vettem elo, tettem pepperonit az egyikre es meg sok sajtot pluszban, a masikra meg sonkat es kukoricat plusz sajtot. 15 perc alatt keszen lettek a sutoben! Olyan illat volt, mint egy igazi jo pizzeriaban!
UI:
Oregano szarmazasi helye: ferjem nagymamajanak a kertje, Algarveban, ahonnan leszedtek, megszaritottak es en is kaptam belole egy jo nagy zsakkal (kb 2 liternyi) es meg mindig fantasztikus illata van!!!