Pirított zöldségekkel rakott csirkemell krémsajtos öntettel
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olíva olaj
- 2 mokkáskanál paprikakrém
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 2 db lilahagyma
- 1 db zöld vagy piros kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál kakukkfű
- 25 dkg krémsajt (pl. mascarpone)
- ízlés szerint só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléket 2 szeletre vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, paprikakrémmel ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és legalább 1-2 órára - de lehet egy teljes napra is - hűtőbe tesszük.
A padlizsánt, a cukkinit, a lilahagymát félujjnyi karikákra vágjuk, a paprikát széles csíkokra daraboljuk, majd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük. Forró olajon kicsit megpároljuk és pirosra sütjük.
Egy másik serpenyőben a csirkemelleket kevés olajon átpirítjuk, majd tepsibe tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajtuk a zöldségeket. A krémsajtot - mikróban - kicsit folyósra meglangyosítjuk, és a zöldségek tetejére kanalazzuk.
200°-os sütőbe tesszük, rápirítjuk a sajtot, és forrón tálaljuk.
A receptet Ujj Viktória küldte. Köszönöm!