Pirított zöldségekkel rakott csirkemell krémsajtos öntettel

2015.09.06 11:26

Pirított zöldségekkel rakott csirkemell krémsajtos öntettel

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 2 mokkáskanál paprikakrém
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db zöld vagy piros kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál kakukkfű
  • 25 dkg krémsajt (pl. mascarpone)
  • ízlés szerint só
  • bors

Elkészítés:

A csirkemellfiléket 2 szeletre vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, paprikakrémmel ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és legalább 1-2 órára - de lehet egy teljes napra is - hűtőbe tesszük.

A padlizsánt, a cukkinit, a lilahagymát félujjnyi karikákra vágjuk, a paprikát széles csíkokra daraboljuk, majd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük. Forró olajon kicsit megpároljuk és pirosra sütjük.

Egy másik serpenyőben a csirkemelleket kevés olajon átpirítjuk, majd tepsibe tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajtuk a zöldségeket. A krémsajtot - mikróban - kicsit folyósra meglangyosítjuk, és a zöldségek tetejére kanalazzuk.

200°-os sütőbe tesszük, rápirítjuk a sajtot, és forrón tálaljuk.

A receptet Ujj Viktória küldte. Köszönöm!