Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- olívaolaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál kakukkfű
- pár szál rozmaring
- só
- frissen őrölt feketebors
- 2 gerezd fokhagyma
Az olívaolajba nyomd bele a két fokhagymát, vagy ha nincs fokhagymanyomód, akkor aprítsd fel. Morzsold bele a fűszereket, majd keverd bele a fehér bort. Száraz, erősebb változatot használj.
A combokat jó, ha kifilézed, mert majd gyorsabban átsülnek, de hagyd rajtuk a bőrt. Tedd a pácba a combokat egy pár órára. Izzítsd be a grillsütőt, és süsd aranybarnára a húst. Természetesen sütőben vagy serpenyőben is megsütheted. Kínáld mellé azt a fehérbort, amivel pácoltad.