Pikáns pácolt csirke szombati grillezéshez

2015.09.21 15:13

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • olívaolaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • pár szál rozmaring
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma

Az olívaolajba nyomd bele a két fokhagymát, vagy ha nincs fokhagymanyomód, akkor aprítsd fel. Morzsold bele a fűszereket, majd keverd bele a fehér bort. Száraz, erősebb változatot használj.

A combokat jó, ha kifilézed, mert majd gyorsabban átsülnek, de hagyd rajtuk a bőrt. Tedd a pácba a combokat egy pár órára. Izzítsd be a grillsütőt, és süsd aranybarnára a húst. Természetesen sütőben vagy serpenyőben is megsütheted. Kínáld mellé azt a fehérbort, amivel pácoltad.